Dakisolatie

Dakisolatie

Het isoleren van een dak is vaak de eerste stap voor een goede isolatie van je woning. Wanneer je een goede dakisolatie hebt, kan dit je al snel een flinke verbetering geven in je energielabel. En dat zorgt voor geldbesparing én een hogere waarde voor je woning. Wat kun je doen als je een dak wilt isoleren?

Dakisolatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om een dak goed te isoleren. Zo kun je het aan de buitenzijde laten isoleren, aan de binnenzijde en via de zoldervloer of het plafond.

Isolatie aan de buitenzijde van het dak

Dit is een klus die een professioneel bedrijf voor je kan doen. Het is doorgaans niet goed mogelijk dit zelf te doen. Het beste moment voor isolatie aan de buitenzijde is wanneer het dak toch al gerenoveerd moet worden. Dan moeten de dakpannen er namelijk al af. Het is mogelijk om isolatiemateriaal onder de dakpannen te spuiten of blazen. Helaas levert dit slechts matige isolatie op.  Ook bestaat de mogelijkheid om op de panlatten isolatie aan te brengen. De dakpannen komen dan wat hoger te liggen maar dit wordt gecompenseerd met een profiel. Dit is doorgaans een zeer goede manier van isolatie.

Isoleren aan de binnenzijde van het dak

De tweede optie is dakisolatie aan de binnenzijde. Veel mensen verkiezen deze optie, omdat ze het zelf kunnen doen. Hiervoor zijn bijvoorbeeld meerdere doe-het-zelf-systemen te koop die je ook via ons kunt bestellen. We helpen met gratis en vrijblijvend advies. We kunnen de spullen voor je bestellen die je nodig hebt voor een goede dakisolatie.

Ligt er folie op het houten dakbeschot? Laat dan wel een bouwkundige beoordelen of je dak dampwerend is of niet. Als dit niet het geval is, moet je namelijk vochtregulerende klimaatfolie aanbrengen. Er kan anders vocht in de constructie komen en hierdoor kan het dak gaan rotten.

Zoldervloer of plafond isoleren

Als je de zolder niet verwarmd, is er ook nog een derde mogelijkheid: Het isoleren van de zoldervloer of het plafond van de verdieping onder het schuine dak. Dit kost minder materiaal dan isolatie van het schuine dak en het resultaat is vaak ook prima. Of dit goed mogelijk is, is per woning verschillend. Laat je hier daarom goed over informeren.


Bron: Milieucentraal