Financierings mogelijkheden

Financierings mogelijkheden

Naast besparen op energie lasten, zijn er ook mogelijkheden om de investeringen te verlagen.

ENERGIEBESPAARLENING

Uw huis is meer dan een stapel stenen.

Met de besparing op de energiekosten, bespaar u geld ! Als u slim met deze besparing omgaat, en deze weer investeert in de maandelijkse aflossing van de energiebespaarlening. Dan blijf u kosten neutraal maar met meer comfort en over 10 of 15 jaar is de investering afbetaald en bent u veel onafhankelijker van de energieprijzen.

Laat ons u informeren en helpen met de aanvraag! Voor meer informatie kijk ook op energiebespaarlening.nl

Uw huis is het thuis van het gezin, waar iedereen elke dag weer thuis komt en veilig en comfortabel wil wonen.

SEEH subsidie?

De Overheid stimuleert

De subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) is vanaf  2 september 2019 beschikbaar voor eigenaar-bewoners.

De SEEH voor eigenaar-bewoners stimuleert de eigenaar-bewoner van een woning energie te besparen. Om hiervoor in aanmerking te komen, moeten minimaal 2 grote energiebesparende isolatiemaatregelen in de eigen bestaande koopwoning (na 15 augustus 2019) worden uitgevoerd. De eigenaar-bewoner kan de subsidie aanvragen nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Voorwaarde is verder dat de aanvrager de eigenaar én bewoner is van de woning en als voor de betreffende woning nog niet eerder subsidie is verstrekt vanuit de SEEH.

€ 84 miljoen beschikbaar

Tot 1 januari 2021 is er voor de SEEH voor woningeigenaren € 84 miljoen beschikbaar. Het voornemen is om vervolgens vanaf 1 januari 2021 investeringen in energiebesparende isolatiemaatregelen te subsidiëren vanuit de te verbreden regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE).

20% subsidie op de investering

Deze mogelijkheden zullen wij in ons advies en offerte meenemen, de indicatie is dat je ca. 20% van de investering als subsidie kunt ontvangen.

Minimaal twee energiebesparende maatregelen

Je krijgt alleen subsidie als je twee of meer isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Bijvoorbeeld dakisolatie en spouwmuurisolatie of vloerisolatie en HR++ glas. Je krijgt alleen subsidie als je deze maatregelen laat uitvoeren, je komt dus niet in aanmerking als je zelf isoleert. De subsidieverstrekker stelt ook eisen aan de kwaliteit van de maatregelen, bijvoorbeeld aan de isolatiewaarde, en/of aan het minimale oppervlak dat je isoleert. Wij houden rekening met deze voorwaarden bij het samenstellen van jouw pakket maatregelen.

Hoeveel subsidie kan ik krijgen?

Je krijgt een subsidiebedrag per vierkante meter die je laat isoleren. De prijzen van maatregelen verschillen, daarom verschillen de subsidiebedragen ook per vierkante meter. Zo krijg je voor de relatief goedkope maatregel spouwmuurisolatie € 5 per vierkante meter en voor de relatief dure maatregel Triple glas inclusief isolerende kozijnen € 100 per vierkante meter.

Aanvullende maatregelen

Wanneer je twee isolatiemaatregelen laat uitvoeren, kun je ook aanvullende subsidie aanvragen voor andere maatregelen. Je krijgt onder andere aanvullende subsidie voor buitendeuren of duurzame ventilatiesystemen.

Zeer energiezuinig pakket plus ventilatie.

In het energiezuinige pakket zitten alle energiebesparende maatregelen, plus een systeem voor CO2-gestuurde ventilatie of balansventilatie met wtw, en een kierdichtheid. Hiervoor ontvang je een bonusbedrag van €4000. Er worden voor dit pakket strengere eisen aan de kwaliteit van de maatregelen gesteld.

Subsidie voor bewoners van een bestaande woning

Deze subsidie is alleen voor woningeigenaren die ook bewoner zijn van het huis waar ze de subsidie voor aanvragen. Je mag ook subsidie aanvragen voor een woning die je koopt en waar je na de verbouwing gaat wonen. Omdat deze bedoeld is om energiebesparende maatregelen te stimuleren, is deze subsidie alleen bestemd voor bestaande woningen. Nieuwbouwwoningen moeten bij oplevering al voldoen aan strenge eisen voor duurzaamheid.

Subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

Je kunt de subsidie pas aanvragen nadat alle energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Je kunt subsidie aanvragen voor maatregelen die na 15 augustus zijn uitgevoerd. Onze adviseurs vertellen je meer over de subsidie en de voorwaarden in het energiebespaar-stappenplan advies.

Wij helpen je met energiebesparende maatregelen en de aanvraag van de subsidie

Wilt u weten wat, en hoeveel u aan subsidie kunt ontvangen? Neem dan contact met ons op

Heeft u vragen of hulp nodig?  Neem dan contact met ons op.