Nieuws

Isolatie nieuws

Wist je dat je kunt isoleren met EPS? Dit noemen we ook wel templex of piepschuim. Het is een goede manier om te isoleren, maar wat kun je er precies mee en wat zijn de voordelen?

Hernieuwde subsidie voor isoleren

De subsidieregeling SEEH (Subsidieregeling energiebesparing eigen huis), kan vanaf 2 september weer aangevraagd worden. Met de regeling kunnen woningeigenaren en Vve (Verenigingen van Eigenaren) subsidie krijgen voor twee of meer grote isolatiemaatregelen in hun eigen woning.

Waarop kan subsidie aangevraagd worden?

De regeling is bedoeld voor energiebesparende isolerende maatregelen in het eigen huis, zoals het isoleren van een vloer, gevel of dak en het plaatsen van HR-glas. Het maximale bedrag dat aangevraagd kan worden is 10.000 euro. De werkzaamheden moeten wel door een deskundig bedrijf met KvK-registratie uitgevoerd worden. De regeling werd eerder in 2016 ingevoerd maar stopte in 2017 toen het subsidieplafond was bereikt.

Hoogte subsidie

Om voor subsidie in aanmerking te komen moet uw woning een minimale oppervlakte hebben. In onderstaande tabel vindt u die minimale oppervlakte per woningtype en de subsidie die u per vierkante meter kunt krijgen.

subsidie isolatie

Wilt u weten wat, en hoeveel u aan subsidie kunt ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bouwen zonder bakstenen.

Er worden steeds meer woningen gebouwd zonder een binnen en buiten muur.

De voordelen zijn o.a.:

  • 75% minder CO2 
  • Kortere bouw tijd/kosten

Heeft u interesse, of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Zonnepanelen verplicht op geschikte daken:

Het wordt verplicht om zonnepanelen aan te brengen op alle daarvoor geschikte daken. Die verwachting spreekt de Zoncoalitie uit. Nederlandse banken hebben reeds aangegeven vastgoed met een energielabel D of lager niet langer te willen financieren vanaf 2023. Institutionele beleggers wegen de verduurzaming van vastgoed vaker mee in hun investeringsbeslissingen. Pioniers die nu kiezen voor zonnepanelen, lopen voor op de steeds strenger wordende regelgeving en institutionele beleidskaders.’

 Energiescan.nu geeft de mogelijkheid om vrijblijvend inzicht te krijgen in de mogelijkheden van zonnepanelen op uw dak en kan daar bij helpen. Voor meer informatie gaat u naar energiescan.nu

Klik om tekst toe te voegen

Heeft u als bedrijf of instantie Nieuws over isolatie of energie,  Neem dan contact met ons op.