EPS bouw

Bouwen met EPS

Wist je dat je kunt isoleren met EPS? Dit noemen we ook wel templex of piepschuim. Het is een goede manier om te isoleren, maar wat kun je er precies mee en wat zijn de voordelen?

Wat is EPS?

EPS kennen we vooral als piepschuim om templex. EPS wordt nu al vaak gebruikt om woningen te isoleren. Dit kan bijvoorbeeld met EPS-platen, of het in de spouw spuiten van speciale EPS-parels.Het is ook mogelijk om een complete woning te bouwen met EPS. Hier kun je veel tijd en CO2 mee besparen.

Voordelen van bouwen met EPS

  • Bouwen wordt met EPS stukken lichter (EPS weegt bijna niets)
  • De bouw gaat stukken sneller (binnen en buiten muur zitten in een blok)
  • Het bespaard veel CO2 (je hebt geen stenen nodig en weinig beton)
  • Goedkoper bouwen (minder materialen en minder werk uren)
  • RC waarde is 7,5

Vanaf 2020 is het wettelijk verplicht energie neutraal bouwen. Dit kun je met EPS heel gemakkelijk doen.

Wat is EBS?

EBS ofwel BioFoam, de groene variant van EPS, bestaat uit een nieuwe schuim dat vergelijkbaar is met EPS. Het ziet er qua structuur ongeveer hetzelfde uit en heeft vrijwel dezelfde eigenschappen als EPS. Het grote verschil is dat EPS wordt gemaakt uit fossiele grondstoffen. De grondstof voor EBS bestaat uit biopolymeren, die gemaakt worden van plantaardige grondstoffen. EBS bestaat dus uit schuim van biologisch basismateriaal. Net als EPS kan EBS daardoor gemakkelijk hergebruikt worden.  Daarnaast is EBS biologisch afbreekbaar. Het is dus goed voor het milieu.

Meer informatie?
Wil je meer informatie over de mogelijkheden met EPS? Neem dan contact met ons op.